Centre de Psicologia i Logopèdia Infantil, Adolescència i Adults a Mollet del Vallès

Consulta

¿Et podem ajudar?

Omple el següent formulari i et respondrem el més aviat possible.


Infància

A PSICO-3 cuidem, prioritàriament, la part emocional de cada nen/a. Som conscients del que pateixen dins d’una societat, a vegades, poc tolerant i comprensiva amb les diferències individuals.

La Teràpia Infantil és la manera d’ajudar als nens/es en moments de malestar o conflicte
  • Treballem de manera lúdica i creativa
  • Tècniques amenes i orientades a proporcionar eines
  • Perspectiva positiva i reforçadora
  • Potenciant la motivació i les fortaleses personals
  • Posem especial atenció a l'àrea emocional

Teràpia i reeducació

La teràpia Infantil és una manera d’ajudar els nens/as a reconduir situacions que en aquest moment els generen malestar o conflicte.

A Psico-3 us oferim un espai on ajudar-vos amb les vostres preocupacions o dubtes, en moments de dificultat dels vostres fills o del grup familiar. Us orientarem i donarem suport per a comprendre i col·laborar en el procés. Tenim en compte els diferents entorns del nen/a, la família, l’escola…

Què treballem durant la teràpia infantil?

Fomentem un desenvolupament de manera integral i saludable

El trastorn de LECTURA, trastorn de l’EXPRESSIÓ ESCRITA i el trastorn del CÀLCUL (DISCALCULIA) consisteixen en un rendiment inferior, en aquestes àrees, que se situa por sota del que s’espera en funció de l’escolaritat, de l’edat del nen/a i del coeficient intel·lectual. Els problemes d’aprenentatge interfereixen en el rendiment acadèmic en general o en les activitats quotidianes que requereixen lectura, càlcul o escriptura. En els trastorns de lectura, la lectura oral es caracteritza per distorsions o omissions, lentitud i errors en la comprensió lectora.

És una combinació de mancances del nen/a per compondre textos escrits, errors gramaticals i d’elaboració de frases, organització pobra dels paràgrafs, grafia deficitària, errors d’ortografia.

Consisteixen en una combinació de dificultats en atenció selectiva, control d’impulsos, control emocional i control del grau d’activitat motora que es manifestarà com una dificultat important del nen per adequar la seva conducta a les exigències del seu medi, no complint les expectatives del seu medi, amb el consegüent impacte emocional negatiu. Apareixen conductes disruptives, en què predominen símptomes de trastorn oposicionista-desafiant, trastorns de conducta i labilitat emocional.

Patró persistent de desatenció i/o hiperactivitat-impulsivitat. Aquesta dificultat es troba generalitzada a l’espai i temps i consisteix en la dificultat per mantenir i regular l’atenció i una activitat motora excessiva. Presenten també poc autocontrol.

Quan hi ha un retard en l’adquisició dels hàbits motors (caminar, seure, gatejar…), dificultat motora, cal·ligrafia deficient…

El Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) és un trastorn del desenvolupament que implica dificultats en les àrees de la comunicació social recíproca, conducta repetitiva o interessos restringits. Els infants amb TEA poden tenir una intel·ligència molt variable, que va des de nens amb discapacitat intel·lectual a nens amb altes capacitats.
Tot i la consciència social més gran aconseguida al voltant del T.E.A., durant els darrers anys a la nostra societat persisteixen molts mites que cal anar trencant, com que els infants amb autisme no es relacionen o que rebutgen el contacte físic.
Els nens amb TEA que no es diagnostiquen i no es tracten adequadament sovint entren en una espiral d’aïllament, desmotivació, baixa autoestima i trastorns afectius secundaris.

Ansietat excessiva lligada a l’allunyament de casa o d’aquelles persones a qui el subjecte està vinculat, experimentant malestar excessiu, necessitant saber on són i estar en contacte amb elles.

La psicomotricitat és una disciplina que s’ocupa de la interacció que s’estableix entre el coneixement, l’emoció i el moviment, i és de gran importància pel desenvolupament del nen/a, de la seva corporeïtat, així com de la seva capacitat per expressar-se i relacionar-se en el món que l’envolta. Els nens, mitjançant les seves accions corporals aconsegueixen situar-se en el món i adquireixen intuïtivament els aprenentatges necessaris per desenvolupar-se a l’escola i a la vida, amb els conseqüents efectes sobre la millor capacitació per l’adquisició de l’ESCRIPTURA, la LECTURA, el CÀLCUL, la COMPRENSIÓ I el RAONAMENT.
Treballant les habilitats de joc i d’exploració millorem la COORDINACIÓ, la COMUNICACIÓ, la INTERACCIÓ, la COGNICIÓ i en definitiva la MADURESA GLOBAL.

Tests de personalitat, adaptació i conducta, tests d’atenció, lectoescriptura i llenguatge, orientació vocacional, assetjament i violència escolar, diagnòstic d’autisme, ansietat i depressió, i neuropsicologia.

Dirigida a nens/es per treballar les EMOCIONS, habilitats socials, l’adaptació, control de la impulsivitat…

Reserva data per la Teràpia Infantil

En aquesta primera sessió, la psicòloga avaluarà el teu cas i, en funció d'això, et recomanarà i derivarà al professional de l'equip que pugui ajudar-te per assegurar l'èxit de la teràpia.

AJUDA

Preguntes més freqüents

Esperem que aquesta informació t’ajudi a comprendre millor els nostres serveis i el procés terapèutic. Si tens alguna pregunta que no està coberta aquí, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Oferim una àmplia varietat de teràpies, incloent teràpia cognitivo-conductual (TCC), teràpia de parella, teràpia familiar, teràpia infantil i adolescent, i teràpies grupals. Adaptem l’enfocament segons les necessitats individuals de cada pacient.

Si estàs experimentant dificultats emocionals, estrès, ansietat, depressió, problemes de relació, o qualsevol altre repte mental que afecti el teu benestar diari, pot ser útil consultar un psicòleg. Una avaluació inicial pot ajudar-te a determinar si la teràpia és adequada per a tu.

Tots els nostres psicòlegs estan altament qualificats, amb títols avançats en psicologia i anys d’experiència en diverses àrees de la salut mental. Cadascun d’ells es especialitza en diferents camps per proporcionar un tractament integral i expert.

Les sessions de teràpia solen durar entre 50 i 60 minuts. La freqüència de les sessions varia segons les necessitats del pacient, però comunament es recomana una sessió per setmana a l’inici del tractament. Això pot ajustar-se segons el progrés i les circumstàncies individuals.

Sí, la confidencialitat és un pilar fonamental de la nostra feina. Tot el que es discuteixi a les sessions de teràpia es manté estrictament confidencial, excepte en casos on existeixi un risc de dany per a tu o per a altres, en aquest cas estem obligats per llei a prendre mesures adequades.