Centre de Psicologia i Logopèdia Infantil, Adolescència i Adults a Mollet del Vallès

Consulta

¿Et podem ajudar?

Omple el següent formulari i et respondrem el més aviat possible.


Adolescència

A PSICO-3 cuidem, prioritàriament, la part emocional dels joves. Som conscients del que pateixen dins d’una societat, a vegades, poc tolerant i comprensiva amb les diferències individuals.

La Psicoteràpia d’Adolescents està orientada a reconduir situacions de malestar o de conflicte

  • Us ajudem amb les vostres preocupacions o dubtes
  • Oferim suport a les famílies
  • Comprendre i col·laborar en el procés de superació
  • Perspectiva positiva i reforçadora
  • Potenciant la motivació i les fortaleses personals
  • Posem especial atenció a l'àrea emocional

Teràpia i reconducció

La Psicoteràpia d’Adolescents està orientada a reconduir situacions de malestar o de conflicte que generen malestar.

A Psico-3 us oferim la possibilitat d’ajudar-vos amb les vostres preocupacions o dubtes, en moments de dificultat dels vostres fills o grup familiar. Oferim suport a les famílies per a comprendre i col·laborar en el procés de superació de qualsevol situació o dificultat.

La intervenció es realitzarà sempre des d’una perspectiva positiva i reforçadora, potenciant la motivació i les fortaleses personals de cadascú i posant especial atenció a l’àrea emocional.

Què treballem durant la teràpia amb adolescents?

Fomentem un desenvolupament de manera integral i saludable

El trastorn de LECTURA, trastorn de l’EXPRESSIÓ ESCRITA i el trastorn del CÀLCUL consisteixen en un rendiment inferior, en aquestes àrees, que se situa per sota del que s’espera en funció de l’escolaritat, de l’edat del noi/a i del coeficient intel·lectual. Els problemes d’aprenentatge interfereixen en el rendiment acadèmic en general o en les activitats quotidianes que requereixen lectura, càlcul o escriptura. En els trastorns de lectura, la lectura oral es caracteritza per distorsions o omissions, lentitud i errors en la comprensió de la mateixa lectura.

És una combinació de mancances del nen/a per compondre textos escrits, errors gramaticals i d’elaboració de frases, organització pobre dels paràgrafs, grafia deficitària, errors d’ortografia.

Consisteixen en una combinació de dificultats en atenció selectiva, control d’impulsos, control emocional i control del grau d’activitat motora que es manifestarà com una dificultat important del noi/a per adequar la seva conducta a les exigències del seu medi, no complint les expectatives del seu medi, amb el consegüent impacte emocional negatiu. Apareixen conductes disruptives, en el fet que predominen símptomes de trastorn oposicionista-desafiant, trastorns de conducta i labilitat emocional.

El Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (T.E.A.) és un trastorn del desenvolupament que implica dificultats en les àrees de la comunicació social recíproca, la conducta repetitiva o interessos restringits. Els nois/es amb T.E.A. poden tenir una intel·ligència molt variable, tant pot haver-hi una discapacitat intel·lectual com altes capacitats.
Tot i la consciència social més gran aconseguida al voltant del T.E.A., durant els darrers anys a la nostra societat persisteixen molts mites que cal anar trencant, com que els nois/es amb autisme no es relacionen oQUI rebutgen el contacte físic. Els nois/es amb T.E.A. que no es diagnostiquen i no es tracten adequadament sovint entren en una espiral d’aïllament, desmotivació, baixa autoestima i trastorns afectius secundaris

Patró persistent de desatenció i/o hiperactivitat-impulsivitat. Aquesta dificultat es troba generalitzada a l’espai i temps i consisteix en la dificultat per mantenir i regular l’atenció i una activitat motora excessiva. Presenten també poc autocontrol.

Tests de personalitat, adaptació i conducta, tests d’atenció, lectoescriptura i llenguatge, orientació vocacional, assetjament i violència escolar, diagnòstic d’autisme, ansietat i depressió, i neuropsicologia.

Dirigida a adolescents per treballar les EMOCIONS, habilitats socials, l’adaptació, control de la impulsivitat…

Dirigida a adolescents o bé joves que no saben quins estudis fer i poder orientar-los de cara a un futur laboral.

Reserva data per la Psicoteràpia d’Adolescents

En aquesta primera sessió, la psicòloga avaluarà el teu cas i, en funció d'això, et recomanarà i derivarà al professional de l'equip que pugui ajudar-te per assegurar l'èxit de la teràpia.

AJUDA

Preguntes més freqüents

Esperem que aquesta informació t’ajudi a comprendre millor els nostres serveis i el procés terapèutic. Si tens alguna pregunta que no està coberta aquí, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Oferim una àmplia varietat de teràpies, incloent teràpia cognitivo-conductual (TCC), teràpia de parella, teràpia familiar, teràpia infantil i adolescent, i teràpies grupals. Adaptem l’enfocament segons les necessitats individuals de cada pacient.

Si estàs experimentant dificultats emocionals, estrès, ansietat, depressió, problemes de relació, o qualsevol altre repte mental que afecti el teu benestar diari, pot ser útil consultar un psicòleg. Una avaluació inicial pot ajudar-te a determinar si la teràpia és adequada per a tu.

Tots els nostres psicòlegs estan altament qualificats, amb títols avançats en psicologia i anys d’experiència en diverses àrees de la salut mental. Cadascun d’ells es especialitza en diferents camps per proporcionar un tractament integral i expert.

Les sessions de teràpia solen durar entre 50 i 60 minuts. La freqüència de les sessions varia segons les necessitats del pacient, però comunament es recomana una sessió per setmana a l’inici del tractament. Això pot ajustar-se segons el progrés i les circumstàncies individuals.

Sí, la confidencialitat és un pilar fonamental de la nostra feina. Tot el que es discuteixi a les sessions de teràpia es manté estrictament confidencial, excepte en casos on existeixi un risc de dany per a tu o per a altres, en aquest cas estem obligats per llei a prendre mesures adequades.